Spoed


Pijnklachten:
Wanneer u ’s ochtends voor 10:00 belt met een ernstige pijnklacht, proberen wij u zoveel mogelijk dezelfde dag te helpen. Belt u later op de dag, dan kunnen wij u dit niet garanderen. Dit geldt alleen voor patiënten die reeds bij ons staan ingeschreven.Voor het behandelen van pijnklachten hebben wij vaste tijden in onze agenda gereserveerd. Wij kunnen helaas niet altijd rekening houden met uw voorkeuren in verband met werk- of schooltijden.

Dienstdoende tandarts na werktijd en in de weekenden:

Vanaf 24-11-2023 werken wij samen met Tandartsspoedpraktijk te Alkmaar.
Bij hevige (acute) pijnklachten, nabloedingen en ongevallen buiten werktijd of in de weekenden die niet kunnen wachten kunt, u contact opnemen met Tandartsspoedpraktijk te Alkmaar aan de Stationsweg 60.
U kunt ze bereiken op het volgende nummer: 0900-8602 (€0,90 cent per gesprek) of via de website: www.tandartsspoedpraktijk.nl

Graag rekening houden met het volgende:

  • Houdt uw BSN (of van de persoon voor wie u een afspraak wilt maken) altijd bij de hand en de naam van uw eigen tandartspraktijk. Tandartsspoedpraktijk heeft dit nodig om een afspraak in te kunnen plannen.
  • U dient een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.
  • U dient de factuur direct na de behandeling te betalen (bij voorkeur met PIN of creditcard)
  • De kosten van een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten van een reguliere tandheelkundige behandeling. Deze kosten worden door de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald. Er kunnen wettelijk vastgestelde toeslagen gelden i.v.m. de avond-, nacht-, weekenddiensten en tijdens erkende feestdagen.
  • U ontvangt altijd een factuur van de Tandartsspoedpraktijk.
  • Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, kunt u uw nota achteraf declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor informatie over de vergoedingen vanuit uw aanvullende verzekering, dient u uw eigen zorgverzekeraar raad te plegen.
  • Kinderen tot 18 jaar met spoed een tandarts nodig hebben, kunnen de kosten deels of geheel vergoed krijgen vanuit de basisverzekering.

Daarnaast belangrijk om te weten:

  • Tandartsspoedpraktijk heeft GEEN patiëntendossier van u en kan dit niet inzien. Daarom zal de Tandartsspoedpraktijk zich beperken tot het bieden van eerste hulp. Voor eventuele vervolgbehandelingen wordt u altijd terugverwezen naar uw eigen tandarts.
  • Na de behandeling e-mailt de dienstdoende tandarts het behandelverslag en de eventuele röntgenfoto’s naar uw eigen tandarts zodat deze de behandeling weer kan overnemen, dit zal verstuurd worden naar uw tandartspraktijk via beveiligde e-mail (lifeline).